Container Steaks & Burgers

Imagine

Στο Ν. Ηράκλειο Αττικής καλούμαστε να δημιουργήσουμε το νέο μας project. Ένα ιδιαίτερο νέο concept στο χώρο της εστίασης για τα Ελληνικά δεδομένα, από δημιουργικούς και γεμάτους ιδέες επιχειρηματίες. Θα πειραματιστούμε με υλικά, με υφές, με αντικείμενα και με κατασκευαστικές λεπτομέρειες, προκειμένου να «χτίσουμε» το concept από την αρχή. Η πρώτη μας κατεύθυνση είναι να δημιουργηθεί ένας ιδιαίτερος χώρος, που να παραπέμπει στην ονομασία του μαγαζιού CONTAINER, να αποτελείται από έντονα χρώματα και διαφορετικά υλικά, και να είναι φιλόξενος όλες τις εποχές.

Design

Στο κομμάτι του σχεδιασμού επιμερίζουμε τη διαδικασία σε σύνθεση – αρχιτεκτονικό σχεδιασμό – 3d visual – interior design ! O στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο concept store, που από τη μία πλευρά να προωθεί την ιδέα των ιδιοκτητών για industrial περιβάλλον με σκληρά υλικά, από την άλλη να μη χάνει από το ζεστό χαρακτήρα που χρειάζεται ένα εστιατόριο για να υποδεχτεί τους θαμώνες του. Ο χώρος, χωρισμένος σε τρεις ζώνες – ισόγειο εσωτερικό, ισόγειο εξωτερικό, α’ όροφος. Προσπαθούμε μέσα από τη σχεδιαστική διαδικασία τόσο να δημιουργήσουμε μια ενιαία ατμόσφαιρα σε όλες τις ζώνες, όσο και να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητά τους! Βασικό άξονα στο σχεδιασμό αποτελούν οι κάθετες ζώνες – η μία που είναι η κατακόρυφη κίνηση με open σκάλα, και η άλλη ένας ανοιχτός όγκος διπλού ύψους στην είσοδο του καταστήματος. Έπειτα, δημιουργούμε δύο όγκους λειτουργιών : έναν στο πίσω μέρος του εσωτερικού χώρου που φιλοξενεί την κουζίνα με απαιτήσεις για ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο μενού που εκτείνεται από steak πιάτα ως καφέ και homemade γλυκά, κι έναν στο πλαϊνό μέρος του εσωτερικού χώρου που φιλοξενεί το κομμάτι του μπαρ. Στο επάνω τμήμα του εστιατορίου δημιουργούμε δύο κομμάτια ψηλών τραπεζιών με θέα στον εξωτερικό χώρο, ενώ στον υπόλοιπο όροφο δημιουργούμε custom δύο γωνίες με καναπέδες και μεγάλα τραπέζια, και συνθέσεις με τραπέζια, καρέκλες και φωτιστικά αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Container. Για τη σύνθεση του υπόλοιπου εστιατορίου σχεδιάζουμε καρέκλες, stand, stools, τραπέζια, ειδικά φωτιστικά και μπάρες που πλαισιώνουν το χώρο.

Create

Κατασκευάζοντας το Conatiner, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε  ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών. Μεταλλικό πλέγμα σαν διαχωριστικό των χώρων, τσιμεντοκονία σε υφή σκουριάς, παλαιωμένα μέταλλα και ξύλα, λαμαρίνα σε κυματισμό, σχοινιά και χλοοτάπητες. Σαν κύριο στοιχείο του χώρου τοποθετούμε στο πιο περίοπτο σημείο του μαγαζιού ένα Container με προσομοίωση από υλικά, στο οποίο τοποθετούμε την κουζίνα του μαγαζιού! Περιμετρικά του εστιατορίου επιλέγουμε στοιχεία φύτευσης για να πλαισιώσουμε τον εξωτερικό χώρο φαγητού. Για το φωτισμό τονίζουμε τα γραμμικά στοιχεία με κρυφούς φωτισμούς, ενώ επεμβαίνουμε σημειακά πάνω από κάθε τραπέζι με custom σχεδιασμένα φωτιστικά ακολουθώντας τα μεγέθη των τραπεζιών και το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στα έπιπλα, που τα επιλέγουμε ή τα κατασκευάζουμε ειδικά για το Container, με σκοπό αφενός να προσφέρουν άνεση στους θαμώνες, αφετέρου να μην αποκλίνουν από το συνολικό concept του μαγαζιού.

MAMA’s hint

Με το Conatiner S&B ασχολείται ολόκληρη η ομάδα μας, ο καθένας μας με διαφορετικό κομμάτι. Ο ΜΑριος αναλαμβάνει την οργάνωση και επίβλεψη εργοταξίου, καθώς και το σχεδιασμό και επίβλεψη κατασκευής των custom εφαρμογών μεγάλης κλίμακας, η ΜΑγδα αναλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, τις ειδικές κατασκευές και το interior concept. Ο Γιώργος συμμετέχει στη σύνθεση και στη λύση των χώρων, ο Δημήτρης και ο Λορέντζος στην αποτύπωση και στα τοπογραφικά διαγράμματα που χρειάζονται στη διαδικασία αδειοδότησης, η Θεοδώρα στο interior design & styling, ο Γιάννης στο 3D σχεδιασμό και φωτορεαλισμό, η Βασιλική στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και 3D, και η Λουκία συνεργαζόμενη πλέον για το marketing και με τους ιδιοκτήτες αναλαμβάνει την επικοινωνία και προβολή του νέου concept store CONTAINER Steaks & Burgers! Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό το project, που αποτελεί το ως τώρα αγαπημένο μας, γιατί καταφέραμε την άψογη συνεργασία με τους ιδιοκτήτες να τη μετατρέψουμε σε φιλία, και να δημιουργήσουμε έναν χώρο που τελικά αποτελεί και για μας σημείο συνάντησης μετά τη δουλειά και δε λείπει καμία εβδομάδα από τις εξόδους μας! Θα βρείτε το Container στη γωνία των οδών Πευκών και Πολυτεχνείου στο Ν. Ηράκλειο, έτοιμο να σας παρασύρει στο concept του glocal food experience : Greek Taste & Global Concept! O σεφ Βαγγέλης Λιακάρας έχει δημιουργήσει μοναδικά signature πιάτα για το μαγαζί, με τα δικά μας top το Lord of Metsovo (και λόγω καταγωγής) και το ζουμερό T Bone!

Eυχαριστούμε θερμά το EDRANO για τον εξοπλισμό στο μαγαζί και το ARTwall για τις τεχνοτροπίες και τα υλικά. Και κυρίως ευχαριστούμε τον Νίκο και τον Παναγιώτη για τη συνεργασία! Τους ευχόμαστε καλές δουλειές και το Container να προχωρήσει όπως ακριβώς του αξίζει! Καλή αρχή!

Δείτε αναλυτικά το menu του Container S&B στο:

http://containerr.co

Σχετικά έργα