Nea Filothei Block

Imagine

Την κατασκευή, επίβλεψη, και διαχείριση  του έργου αυτού αναλαμβάνει η mama-μητρική εταιρεία μας Τεχνικό γραφείο Κ. Μαυρίκης. Το έργο αφορά μία πολυκατοικία, στη Νέα Φιλοθέη. Τοποθετείται κεντρικά στο οικόπεδο, με περιβάλλον χώρο ελεύθερο περιμετρικά της, και κυριότερο από τα προτερήματά της την απεριόριστη θέα στο λόφο Φιλοθέης ακόμα και από τον πρώτο όροφο. Οι  ΜΑΜΑ λοιπόν, ασχολούμαστε με το έργο παρέχοντας φωτορεαλιστική σύνθεση, διαμόρφωση όψεων χρωματικά και διακοσμητικά, πρόταση εξωτερικού χώρου, επιλογή κουφωμάτων, λουτρών και κουζίνας για τα διαμερίσματα που την αποτελούν.

Θα βρείτε το έργο και στη λίστα projects που έχει κατασκευάσει το τεχνικό γραφείο :   www.texnikografeio-mavrikis.gr

Design

Σχεδιάζοντας το εξωτερικό κέλυφος λοιπόν καταλήγουμε σε απόχρωση-σύνθεση των χρωμάτων γκρι και καφέ του πούρου. Σκούρα απόχρωση για βεράντες, πρόβολους και διακοσμητικά περιμετρικά των παραθύρων στοιχεία, και ανοιχτή για τη βάση του κελύφους. Επιλέγουμε κουφώματα τελευταίας τεχνολογίας, σε απόχρωση που να συνάδουν με την υπόλοιπη αισθητική, και τοποθετούμε γυαλί ανάμεσα στα στηθαία της βεράντας σε θαμπή απόχρωση και γαλάζια βάση. Προσθέτουμε στην όψη μια κάθετη γραμμική ράγα με οριζόντια διαγράμμιση, ώστε να ενισχυθεί η κάθετη ανάπτυξη, σε έναν όγκο ήδη οριζόντια αναπτυγμένο.

Create

Παρακολουθώντας την κατασκευή, επιλέγουμε και σχεδιάζουμε τα μπάνια και τις κουζίνες. Για τα μπάνια διαλέγουμε πότε γήινα και ήπια χρώματα (καφέ, μπεζ, σωμών), πότε έντονα και δυναμικά (κόκκινο, μαύρο), ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στα είδη υγιεινής. Ολοκληρώνουμε την εσωτερική τους διαμόρφωση με δημιουργία κλιμακωτών όγκων από γυψοσανίδες στο ταβάνι, σε συνδυασμό με κρυφούς φωτισμούς και σποτ. Τα μπάνια, όπως και ολόκληρη η διαμόρφωση είναι 100% συμβατή με τις ανάγκες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Με walk-in ντους και ντουλάπες, με διαστάσεις Γ εκμεταλλευόμενες την περιστροφή αμαξιδίου στους χώρους υγιεινής, με μεγάλους χώρους και ευρύ διάδρομο, και με καμία υψομετρική διαφορά στο δάπεδο, ένα άτομο με κινητικές δυσκολίες μπορεί να αυτονομηθεί.  Για τις κουζίνες, επιλέγουμε λευκές αποχρώσεις, κρυφούς φωτισμούς led με χρώμα και λευκούς, και corian πάγκους, στοχεύοντας στην ανάδειξη των υλικών με απαλούς τόνους. Ολοκληρώνοντας τη διαμόρφωση επιλέγουμε δρυ 12 εκατοστών ανοιχτής απόχρωσης στα δάπεδα και εσωτερικά κουφώματα ξύλινα σε wege ή ανοιχτές αποχρώσεις. Διαμορφώνοντας τον εξωτερικό χώρο, επιλέγουμε Leyland trees περιμετρικά ολόκληρου του οικοπέδου, εκμεταλλευόμενοι την γρήγορη ανάπτυξή τους, θεωρώντας τα ιδανικά για αστικό τοπίο. Διαμορφώσεις γραμμικά στην είσοδο γεμίζονται με μεγάλες λευκές πέτρες, και τονίζονται με φωτισμούς, ενώ όλος ο υπόλοιπος κήπος στρώνεται με χαμηλό γρασίδι.

MAMA’s hint

Θα βρείτε το έργο αυτό στην οδό Νεαπόλεως 84, στη Νέα Φιλοθέη. Σε απόσταση 15 λεπτών περπατήματος από το ΟΑΚΑ, το Golden Hall, και τα πάρκα της περιοχής, θεωρούμε το σημείο ιδανικό για κάθε ηλικία και κατάσταση-νέο ζευγάρι, οικογένεια, ηλικιωμένο. Να ευχαριστήσουμε εδώ και όλους τους ιδιοκτήτες των κατοικιών του έργου, που κατοικούν την πολυκατοικία σεβόμενοι τις διαμορφώσεις της, και την αναδεικνύουν. Λόγω θέσης και παροχών, φανταζόμασταν έναν ζωντανό οργανισμό, γεμάτο ευγενικούς κατοίκους, φωνές παιδικές, παιχνίδια στον κήπο, ηλικίες ανακατεμένες, χαρούμενη διάθεση και αρμονική συμβίωση, και το έκαναν πραγματικότητα!

Σχετικά έργα