The Athenians

Imagine

Το Αthenians αφορά ένα συγκρότητα διαμερισμάτων στον 8ο όροφο της οδού Ξενοφόντος 4, στο Σύνταγμα, στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη επαφή μας με το χώρο έγινε όταν είδαμε την πρώην άιθουσα γραφείων με θέα την Ακρόπολη. Φανταστήκαμε στο χώρο αυτό μία ομάδα διαμερισμάτων, τα οποία θα νοικιάζονται για βραχυχρόνια μίσθωση, με σκοπό όποιος μένει σε αυτά να ζει στο ρυθμό του κέντρου της αγαπημένης μας πόλης.

Design

Στη διαδικασία του σχεδιασμού, μελετήσαμε το χώρο, και σχεδιάσαμε 5 αυτόνομα διαμερίσματα με γνώμονα να είναι φωτεινά, να έχουν την απίστευτη θέα της Ακρόπολης όσα περισσότερα γίνεται, να έιναι λειτουργικά, και να μην “χάνονται” χώροι. Προέκυψε λοιπόν η τελική μας κάτοψη αποτελούμενη από 5 Διαμερίσματα, 3 από αυτά με ιδιωτικό roof garden και θέα, κι ένα 4ο roof garden που αναλογεί με επιλογή στα 2 πίσω διαμερίσματα. Ξεκινήσαμε να στήνουμε το concept από τη βάφτιση του project. Συνεργαζόμαστε με τους hellodesign.gr και σε ένα απογευματινό brainstorming με καταιγισμό ονομάτων, καταλήγουμε στο _The Athenians_ ! To concept των δωματίων θα είναι θεματικό και κάθε ένα θα καθορίζεται από ένα χρώμα. Το GREEN Athenian Apartment : εμπνευσμένο από τον εθνικό κήπο που συνορέυει με τους Athenians, το πράσινο βασίζεται σε φυσικά στοιχεία, υφές ξύλου, πράσινες αποχρώσεις και μια αισθητική εξωτερικού χώρου. Το YELLOW Athenian Apartment : εμπνευσμένο από τον Αθηναικό ήλιο, το κίτρινο διαμέρισμα, ένα από τα πιο φωτεινά του project, χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό των χρωμάτων κίτρινο, μαύρο και γκρι, και έχει μια open και παιχνιδιάρικη διάθεση. Το ORANGE Athenian Apartment : το αγαπημένο της ΜΑγδας, είναι το διαμέρισμα που καταλαμβάνει το σύνολο του μήκους του ορόφου. Εμπνευσμένο από τα χρώματα του αττικού ουρανού στην ανατολή και τη δύση, το πορτοκαλί συνδυάζει έντονα γραφικά χώρου σε φωτεινά χρώματα, με classy τάσεις στους ιδιωτικούς χώρους. Το BLUE Athenian Apartment : το μπλε διαμέρισμα, εμπενυσμένο από το μπλε του Αιγαίου και το γαλάζιο του Αττικού ουρανού, αποτελεί το κεντρικό από τα 3 μπροστινά διαμερίσματα, και στο concept μας γι αυτό κυριαρχούν φυσικά χρώματα και τόνοι του γκρι. Το πιο έντονο στοιχείο βρίσκεται στο φόντο της κρεβατοκάμαρας, και αποτελείται από μια τροπική ζούγκλα σχεδιασμένη σε τόνους του μπλε. Το GOLD Athenian Apartment : το αγαπημένο του ΜΑριου, αποτελεί την πιο premium επιλογή για τη διαμονή στο συγκρότημα. Εμπνευσμένο από την πιο λαμπερή περίοδο που διένυσε η Αθήνα, γνωστή ως ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή, βασίζει το σχεδιασμό του σε συνδυασμό υλικών όπως το μάρμαρο και το ξύλο, χρυσές λεπτομέρειες, και την πιο ιδιαίτερη θέα στην Ακρόπολη!

Create

Κατασκευάζοντας το Athenians δημιουργούμε customized κατασκευές για όλα τα διαμερίσματα, επιμένοντας στο concept μας να προκύψει ένα αποτέλεσμα μοναδικό. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα υλικά κατασκευής, στα κουφώματα, στα γυάλινα κάγκελα, στα είδη υγιεινής και στα πλακάκια. Παράλληλα, η ομάδα μας ασχολείται με τον εξοπλισμό, την επίπλωση και το φωτισμό των διαμερισμάτων, με σκοπό οι επιλογές να είναι αφενός value for money, αφετέρου να δίνουν την ταυτότητα που χρειάζεται το κάθε διαμέρισμα και να τονίζουν τη διαφορετικότητά του. Σε όλα τα δωμάτια τοποθετούνται γραφικά χώρου τα οποία σχεδιάζονται custom και δίνουν την αίσθηση του θέματος στο κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά.

MAMA’s hint

Θα βρείτε τους Athenians στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ξενοφώντος 4, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος. Αν θέλετε να απολαύσετε μια διαμονή στο κέντρο της Αθήνας, μόλις λίγα μέτρα μακρυά από τη Βουλή, από τον Εθνικό κήπο, από τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης την Ερμού, και κυρίως δίπλα στη ζωντάνια που προσφέρει το κέντρο όλες της ώρες της ημέρας, that’s the place!

Βρείτε το στο www.theathenians.gr και στο Airbnb και ετοιμαστείτε να ζήσετε την Αθήνα στην πιο χρωματιστή εκδοχή της.

Live like an Athenian!

Eυχαριστούμε θερμά την ομάδα μελέτης :

_ΜΑριος Κονιός – Πολιτκός Μηχανικός ΕΜΠ_

_ΜΑγδα Κ. Μαυρίκη – Αρχιτέκτων Μηχανικός _

_Νόρα Γρανιτσιώτη – Αρχιτέκτων Μηχανικός _

_Δομινίκη Κατραμαδοπούλου – Πολιτικός Μηχανικος ΤΕ, Ιnterior Designer_

_Λορέντζος Γλυνός – Τοπογράφος Μηχανικός _

_Δημήτρης Καρβελάς – Τοπογράφος Μηχανικός_

Εταιρική Ταυτότητα & Γραφικά χώρου : Hello Design  :  βρείτε τους στο :  http://hellodesign.gr/