Coffee Dog

Imagine

Ερχόμαστε πρώτη φορά σε επαφή με το χώρο όταν ήταν άδειο κατάστημα, πρώην εμπορικό. Οι ιδιοκτήτες επιλέγουν το κατάστημα με βάση τη θέση του ως σημείο προβολής, με βασική επιθυμία να είναι ο χώρος όσο το δυνατόν πιο ανοιχτός, δίνοντας τη δυνατότητα να εκτίθενται όλες οι λειτουργίες του μαγαζιού τους. Το concept τους, προκύπτει και μέσα από το brand άλλωστε, είναι ένα καφέ που να συνδυάζει και αλμυρό hotdog. Το μαγαζί βρίσκεται σε γωνία κεντρικού δρόμου, με κάθετο μικρότερο, οι δύο πλευρές του είναι ανοιχτές σε αυτούς, οι άλλες δύο είναι κλειστές, χωρίς ανοίγματα, ενώ το δάπεδο διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα. Μοιραία λοιπόν, φανταζόμαστε το χώρο να αναπτύσσεται γραμμικά, αφήνοντας τις ανοιχτές πλευρές ελεύθερες για προβολή και πέρασμα.

Design

Σχεδιάζοντας, αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολλές λειτουργίες σε μικρό χώρο ανάπτυξης μας επιβάλλουν πολύ προσεκτική εργονομία και εσωτερική διαρρύθμιση. Το σχήμα του καταστήματος μας υπαγορεύει τη δημιουργία ενός αντίστοιχου μικρότερου που εγγράφεται στο πρώτο αφήνοντας τη τζαμαρία open. Επιλέγουμε έπειτα τον τρόπο διαμόρφωσης του χώρου και τοποθετούμε κατάλληλα την κάθε λειτουργία και χρήση εσωτερικά του μπαρ, ώστε πίσω σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία να υπάρχουν οι βοηθητικές λειτουργίες, ενώ μπροστά στα σημεία προβολής, το service και οι βιτρίνες.

Create

Δημιουργώντας λοιπόν το χώρο, επιλέγουμε, σε συνεργασία με την πάντα ενημερωμένη αισθητική των ιδιοκτητών, γήινους χρωματισμούς και ξύλινες επιφάνειες για το εσωτερικό, δύο αποχρώσεις του γκρι για το εξωτερικό, και μια πινελιά κόκκινη για να συνδυάζεται με το λογότυπο. Επενδύουμε την μπάρα με ξύλινη custom κατασκευή, σε ανοιχτή απόχρωση ξύλου, πλαισιώνουμε το χώρου με δύο stand με σκαμπώ, και δημιουργούμε στο μεγαλύτερο τμήμα του τοίχου μια σύνθεση από custom ξύλινα open κυβάκια, τα οποία χρησιμεύουν ως αποθηκευτικοί χώροι και σημεία προβολής υλικών και ροφημάτων. Για το φωτισμό τέλος, επιλέγουμε κατάλληλα προσαρμοσμένα φωτιστικά Led οροφής τύπου PL, και προβολάκια, ώστε να επιτυγχάνουμε την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας σε συνδυασμό με προβολή των σημείων που επιθυμούμε, ενώ γραμμικά στο τελείωμα κάθε μπάρας τοποθετούμε στοιχεία Led σε απόχρωση κίτρινου/χρυσού για να επιμηκύνουν το χώρο, και να του δώσουν μια γήινη αίσθηση.

MAMA’s hint

Το Coffee Dog βρίσκεται στην Πατησίων 266 σε διασταύρωση με την Ιππολύτου. Θα το επισκεφτείτε κάνοντας διάλειμμα από τη δουλειά σας στο κέντρο για να δοκιμάσετε όλα τα είδη ζεστών και κρύων ροφημάτων (ζεστή σοκολάτα-το αγαπημένο μας!), hot dog και αλμυρά κεράσματα με υλικά προσεκτικά επιλεγμένα, μικρά και υγιεινά γλυκά (οπωσδήποτε θα πάρετε τον σπιτικό χαλβά), και ένα εύρημα των ιδιοκτητών, «βαφλομπαλάκια» με παγωτό. Θα βρείτε την Αλίνα ή τον Πάνο πάντα χαμογελαστούς και έτοιμους να σας εξυπηρετήσουν, και θα παρατηρήσετε τις εικαστικές παρεμβάσεις της Ράνιας πάντα σύμφωνες με το επιταγές του feng shui! Επισκεφτείτε το!

Σχετικά έργα